Grillattu lohileipä

26.6.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillattu lohileipä

Grillatulla lohella täytetyt leivät ovat kesäistä pikaruokaa parhaimmillaan.

Ainekset

4 annosta
1 300 g lohifileetä
2 0,5 tl suolaa
3 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
4 0,5 pehmeälehtistä keräsalaattia tai jäävuorisalaattia
5 4 - 8 viipaletta vaaleaa leipää
6 4 cheddarjuustoviipaletta
7 1 dl makeaa chilikastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 107 g
Proteiinia 20 g 80 g
Rasvaa 13 g 53 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 286 5142
Energiaa kcal 307 1229

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lounas
Pääruoka-aine Makkara, Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna grilli. Leikkaa lohifileestä noin 1 ½ cm paksuisia viipaleita. Suolaa ja pippuroi viipaleet molemmin puolin. Anna maustua hetki.

Huuhtele salaatti ja revi paloiksi. Leikkaa leipäviipaleet halutessasi kahteen osaan. Paahda viipaleita hetki grillissä. Käännä leipä, laita juustoviipale paahtuneelle pinnalle ja nosta leipä grillin miedolle lämmölle tai grillin ylätasolle, kunnes juusto on sopivasti sulanut.

Nosta lohipalat kuuman grillin parilapuolelle ja grillaa molemmin puolin ½–1 minuuttia. Nosta palat leveällä lastalla lautaselle, peitä kevyesti leivinpaperilla ja anna vetäytyä hetki. Älä kypsennä kalaa liikaa, sillä täysin kypsänä se hajoaa herkästi.

Kokoa leivät. Nosta sulaneen juuston päälle salaattia ja lohta. Mausta makealla chilikastikkeella. Käännä lopuksi päälle toinen leipäviipale juustopuoli alaspäin. Kiinnitä leivät halutessasi tikuilla.

Vinkki: Jos pidät mediumkypsästä lohesta, paista kalaviipaleet erittäin kuumassa grillissä nopeasti molemmin puolin ja kokoa leivät välittömästi.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5