Grillattu lohi ja salsa verde-kastike

19.5.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillattu lohi ja salsa verde-kastike

Ainekset

10 annosta
1 1,6 kg lohta
2 0,5 dl sitruunamehua
3 3 rkl hunajaa
4 3 rkl soijakastiketta
5 1 tl suolaa
6 1 tl mustapippuria
Lisäksi:
1 puisia varrastikkuja
Salsa verde:
1 2 valkosipulin kynttä
2 3 ruukkua persiljaa
3 2 ruukkua basilikaa
4 1 ruukku minttua
5 2 dl oliiviöljyä
6 5 anjovisfileetä
7 1 rkl sinappia
8 1 rkl punaviinietikkaa
9 suolaa
10 mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 61 g
Proteiinia 32 g 317 g
Rasvaa 40 g 403 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 2 137 21370
Energiaa kcal 511 5108

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota puisia varrastikkuja vedessä vähintään tunti, etteivät ne pala grillissä. Valmista vihreä kastike, salsa verde etukäteen. Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.Poista lohifileestä nahka. Leikkaa kalafileestä noin 3 cm levyisiä, pitkiä paloja ja nosta kalapalat astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja levitä se lohipaloille. Anna maustua puoli tuntia. Pujota lohipalat varrastikkuihin. Grillaa miedolla lämmöllä. Kala kypsyy nopeasti ja murenee jos kypsennät liikaa. Tarjoile kala uusien perunoiden, salaatin ja salsa verde –kastikkeen kanssa. Kastiketta tulee noin 1/4 dl ruokailijaa kohden.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: anjovis lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5