Grillattu lohi ja kurkku-fetatahna

28.6.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillattu lohi ja kurkku-fetatahna

Lohesta saat aterian parissa kymmenessä minuutissa. Pane perunat kiehumaan ja valmista tahna ja grillaa lohi perunoiden kiehuessa.

Ainekset

4 annosta
1 500 g nahallista lohifileetä
2 1 rkl öljyä
3 0,75 tl (3/4 tl) suolaa
4 0,25 tl (1/4 tl) pippuria
Tahna
1 100 g fetajuustoa
2 1 dl maustamatonta jogurttia
3 1,5 avomaankurkkua
4 2 rkl silputtua tiliä
5 1 rkl sitruunamehua
6 1 tl juoksevaa hunajaa
7 ripaus mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 15 g
Proteiinia 28 g 112 g
Rasvaa 27 g 107 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 542 6167
Energiaa kcal 368 1474

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Kuivaa kalan pinta, sipaise molemmat puolet öljyllä. Mausta kala lihapuolelta, anna maustua hetki.

Grillaa lohiviipaleita ensin nahkapuolelta 3–4 minuuttia, ja kun kala on melkein kypsää, käännä viipaleet ja grillaa hetki myös lihapuolelta.

Raasta avomaan kurkku raastimen karkealla terällä. Murenna feta, lisää joukkoon jogurtti, kurkkuraaste, sitruunamehu ja tillisilppu. Sekoita ja mausta pippurilla. Tarjoa tahna kalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5