Grillattu kukkakaali ja cashewhummus

13.7.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillattu kukkakaali ja cashewhummus

Grillattu kukkakaali cashewhummuksen kera maistuu kevyenä lounaana tai muiden grilliruokien lisäkkeenä. Cashewhummus sopii myös dippikastikkeeksi kasviksille ja leivälle levitteeksi.

Ainekset

4 annosta
1 1 pieni kukkakaali
2 1,5 rkl oliiviöljyä
3 ripaus suolaa
4 ripaus paprikajauhetta
5 ripaus cayennenpippuria
Cashewhummus
1 200 g liotettuja cashewpähkinöitä
2 0,5 dl seesaminsiemeniä
3 0,5 dl oliiviöljyä
4 2 rkl sitruunamehua
5 1 pieni valkosipulinkynsi
6 0,75 tl jauhettua juustokuminaa
7 0,5 tl suolaa
8 0,25 tl cayennenpippuria
9 1 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 49 g
Proteiinia 14 g 55 g
Rasvaa 44 g 177 g
Kuitua 5 g 20 g
Energiaa kJ 2 084 8336
Energiaa kcal 498 1992

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen, Piknik, Brunssi
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita hummuksen cashewpähkinät likoamaan veteen muutamaksi tunniksi. Paloittele kukkakaali reiluiksi kukinnoiksi. Leikkaa kukinnot kahteen tai kolmeen osaan. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota pinnalle oliiviöljyä. Paahda kukkakaaleja 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Mausta kukkakaalit ja paahda vielä 5-10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman ruskeita ja napakan pehmeitä.

Valuta pähkinät ja siirrä seesaminsiementen kanssa teholeikkuriin ja aja tasaiseksi. Lisää loput hummuksen ainekset ja notkista vedellä haluamasi paksuiseksi.

Vinkki: Cashewhummus sopii dippikastikkeeksi kasviksille ja leivän levitteeksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5