Grillattu katkarapusalaatti

26.6.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillattu katkarapusalaatti

Valmista kesäinen salaatti caesarsalaatin tapaan, mutta vaihteeksi grillissä. Jäävuorisalaatti kestää hyvin grillauksen.

Ainekset

4 annosta
1 1 pussi (200 g) katkarapuja
2 1 jäävuorisalaatti
3 1 dl parmesaanilastuja
4 3 dl leipäkrutonkeja
Kastike
1 1 keltuainen
2 3 anjovisfileetä
3 1 rkl sitruunamehua
4 1 rkl vettä
5 1 tl sinappia
6 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
7 1 dl öljyä
8 1 pieni valkosipulinkynsi
9 0,5 dl parmesaaniraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 18 g
Proteiinia 17 g 67 g
Rasvaa 33 g 133 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 594 6375
Energiaa kcal 381 1524

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon
Ruokalajit Pääruoat, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota katkaravut jääkaappiin sulamaan jo vähintään 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Valuta neste pois sulaneista ravuista. Kuumenna grilli.

Valmista kastike. Mittaa kaikki kastikkeen aineet korkeaan kulhoon. Pane sauvasekoitin kulhon pohjalle, käynnistä ja nosta hitaasti ylös.

Leikkaa salaattikerä neljään osaan. Grillaa kuumassa grillissä, kunnes ne ovat kauttaaltaan hiukan hiiltyneet, käännä ja grillaa toinen puoli.

Nosta grillattujen salaattien päälle katkarapuja, krutonkeja ja parmesaanilastuja. Viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.

 

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5