Grillattu hapankorppulohi

13.5.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillattu hapankorppulohi

Piristä grillatut kirjolohipalat sitruunaisella hapankorppukuorrutteella. Lisukkeeksi sopii pikamarinoitu fenkoli tai raikas salaatti.

Ainekset

4 annosta
1 600 g kirjolohifileetä
2 1 rkl rypsiöljyä
3 0,5 tl suolaa
4 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
Kuorrutus
1 2 ruishapankorppua
2 2 rkl tilliä hienonnettuna
3 1 sitruunan kuori
4 1 rkl sitruunamehua
5 2 rkl kapriksia
6 0,5 tl sormisuolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 8 g
Proteiinia 26 g 102 g
Rasvaa 20 g 80 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 206 4824
Energiaa kcal 288 1153

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Poista kirjolohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee annospaloiksi. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua 15 minuuttia.
  2. Rouhi hapankorput hienoksi. Hienonna tilli. Pese, kuivaa ja raasta sitruunan kuori. Sekoita tilli, sitruunan kuori, 1 rkl sitruunamehua, kaprikset ja suola korppumuruihin.
  3. Grillaa kalapaloja kuumalla parilalla yhdeltä puolelta 1–2 minuuttia. Käännä palat ja lisää hapankorppurouhe pinnalle. Grillaa 2–3 minuuttia.

Pikamarinoitu fenkoli:

Viipaloi fenkoli, mausta tilkalla sitruunamehua ja ripauksella sokeria ja suolaa. Tarjoa kalan kaverina.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5