Grillattu chililohi

17.5.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillattu chililohi

Lohi valmistuu grillissä nopeasti. Mausta grillilohi aprikoosi- tai omenahillolla ja chilillä. Peitä grillattu lohi foliolla ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia. Grillaa seuraksi myös kasviksia tai tarjoa grillattu lohi raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

6 annosta
1 1 kg lohifileetä
2 1 tl suolaa
3 2 rkl aprikoosi- tai omenahilloa
4 2 tl balsamiviinietikkaa
5 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
6 (Pinnalle chiliä)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 18 g
Proteiinia 31 g 187 g
Rasvaa 22 g 135 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 417 8501
Energiaa kcal 339 2032

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista fileestä ruodot ja rasva. Ripottele pinnalle suola. Siirrä filee grillausalustalle ja kuumaan grilliin. Anna paahtua 7–8 minuuttia.

Käännä filee kahdella lastalla. Vähennä hieman lämpöä ja grillaa vielä noin 5 minuuttia.

Sekoita hillo, viinietikka ja chilitahna. Levitä seos fileen pinnalle. Ota grillistä ja peitä foliolla. Anna vetäytyä n. 10 minuuttia. Ripottele pinnalle halutessasi hienonnettua chiliä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5