Greippikeikauskakku

26.12.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Greippikeikauskakku

Ainekset

12 palaa
1 3 verigreippiä
2 2 dl sokeria
3 50 g margariinia
Taikina:
1 125 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 2 kananmunaa
4 3 dl vehnäjauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
6 1 tl kanelia
7 0,25 tl inkivääriä
8 1 tl vaniljasokeria
9 1 dl maitoa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 446 g
Proteiinia 4 g 42 g
Rasvaa 12 g 147 g
Kuitua 1 g 17 g
Energiaa kJ 1 148 13770
Energiaa kcal 274 3291

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle. Irrota hedelmäliha greippiveitsellä tai kuorimalla siten, ettei valkoista kuorta tule mukaan. Leikkaa greippi viipaleiksi ja lado palat vuoan pohjalle vieri viereen. Sulata margariini esim. mikrossa ja sekoita sokeri joukkoon. Nosta seos lusikalla greippiviipaleiden päälle. Valmista taikina. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri, lisää kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseos ja maito vaahdon joukkoon. Levitä taikina greippien päälle vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä puoli tuntia ja kumoa tarjoilulautaselle. Poista leivinpaperi ja tarjoile kakku vaniljajäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kahvikakku verigreippi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5