Gnoccheja tonnikalakastikkeen kanssa

15.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gnoccheja tonnikalakastikkeen kanssa

Ainekset

4 annosta
1 0,5 kg keitettyjä jauhoisia perunoita
2 1 kananmuna
3 1,5 dl vehnäjauhoa
4 0,5 tl suolaa
Keittämiseen :
1 1,5 l vettä
2 tilkka öljyä
3 suolaa
Tonnikalakastike:
1 1 sipuli
2 2 valkosipulin kynttä
3 2 rkl öljyä
4 0,5 kpl paprikaa
5 2 tomaattia
6 150 g tomaattipyreetä
7 2 dl vettä
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 1 tl sokeria
10 1 rkl timjamia
11 2 prk tonnikalaa öljyssä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 185 g
Proteiinia 28 g 112 g
Rasvaa 15 g 61 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 1 844 7374
Energiaa kcal 440 1762

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Soseuta kuoritut perunat ja lisää soseeseen muna, jauhot ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä kaksi ohutta pötköä. Leikkaa pötköistä ½ cm viipaleita ja paina niiden pintaan haarukalla jälki. Kiehuta vesi kattilassa ja lisää öljy ja suola. Pane gnocchit kattilaan pienissä erissä. Kun ne nousevat pintaan nosta reikäkauhaa apuna käyttäen lautaselle. Pidä lämpiminä.Valmista kastike. Kuullota kuoritut ja hienonnetut sipulit pannulla öljyssä. Paloittele paprika ja tomaatit ja poista niiden pehmeä sisus. Sekoita keskenään tomaattipyree, vesi ja mausteet ja lisää seos paprika- ja tomaattipalojen kanssa pannulle. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuutin ajan. Lisää valutettu tonnikala.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5