Gluteenittomat marenkileivokset

23.4.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteenittomat marenkileivokset

Kepeät ja suussa sulavat marenkileivokset koristavat juhlapöydän. Koristele gluteenittomat leivokset hedelmillä ja tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Ainekset

8 annosta
1 4 kananmunan valkuaista
2 2,5 dl sokeria
3 160 g (2 ps) mantelijauhetta
4 80 g (1 ps) hasselpähkinärouhetta
5 0,75 dl maissitärkkelystä
Täyte
1 2 sitruunan mehu
2 2 kananmunan keltuaista
3 1 dl vettä
4 1 dl sokeria
5 2 tl perunajauhoja
6 10 g voita
7 2 dl vispikermaa
Koristeeksi
1 hedelmiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 356 g
Proteiinia 9 g 74 g
Rasvaa 29 g 230 g
Kuitua 3 g 26 g
Energiaa kJ 1 984 15870
Energiaa kcal 474 3793

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: hedelmiä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos varoen marenkivaahtoon. Leivinpaperoi 2 peltiä. Muotoile kummallekin pellille 8 pientä leivospohjaa. Jätä pohjien välille hieman leviämisvaraa. Kypsennä pohjia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä hyvin ja irrota pohjat paperista. Pane keltuaiset, sitruunanmehu, vesi, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoittaen kiehumispisteeseen. Nosta pois levyltä, lisää voi ja anna kiisselin jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sitruunakiisseli. Levitä täytettä 8 pohjalle, nosta päälle toinen pohja, pursota tai levitä päälle loput täytteestä. Koristele hedelmillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leivos marenki
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5