Gluteenittomat mansikkapullat

25.2.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteenittomat mansikkapullat

Tarjoa gluteenittomat mansikkapullat mielellään heti tuoreena. Jos haluat pakastaa pullia, pakasta ne ilman kuorrutusta.

Ainekset

10 kappaletta
1 5 dl maitoa
2 25 g tuoretta hiivaa
3 2 tl psylliumia
4 1,5 dl ruokosokeria
5 2 rkl kardemummaa
6 7 - 8 dl gluteenitonta jauhoseosta
7 1 dl voisulaa
Voiteluun
1 1 muna
Kuorrute
1 3 dl mansikanmakuista tomusokeria
2 tilkka vettä (laita vähän kerrallaan)
3 värikkäitä nonparelleja
Lisäksi
1 10 isoa muffinivuokaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 68 g 685 g
Proteiinia 2 g 23 g
Rasvaa 9 g 90 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 614 16139
Energiaa kcal 386 3857

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: värikkäitä nonparelleja

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium ja anna turvota noin kymmenen minuuttia. Lisää ruokosokeri, kardemumma ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa joukkoon voisula.

Leivo taikina pötköksi gluteenitonta jauhoseosta apuna käyttäen ja jaa kymmeneen tasakokoiseen palaan. Painele pyöreiksi pikkupulliksi isoihin muffinivuokiin.
Kohota noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja paista 200–225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Sekoita mansikanmakuinen tomusokeri ja vettä vähän kerrallaan, kunnes saat sakean tahnan. Valuta tahna lämpimien pullien pinnalle. Ripottele päälle värikkäitä nonparelleja.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: mansikka pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5