Gluteenittomat korvapuustit

11.9.2018
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteenittomat korvapuustit

Leivo meheviä korvapuusteja gluteenittomista jauhoista. Psylliumjauhe tuo gluteenittomaan pullataikinaan sitkoa ja kuituja.

Ainekset

16 kappaletta
1 50 g voita tai margariinia
2 2,5 dl maitoa
3 0,5 pakettia (25 g) hiivaa
4 1,5 tl psylliumia
5 1 kananmuna
6 1 dl sokeria
7 0,5 rkl kardemummaa
8 0,5 tl suolaa
9 1 dl riisijauhoja
10 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
Täyte
1 50 g voita
2 0,5 dl sokeria
3 1 - 2 rkl kanelia
Lisäksi
1 1 kananmuna
2 3 rkl raesokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 437 g
Proteiinia 3 g 42 g
Rasvaa 6 g 100 g
Kuitua 0 g 4 g
Energiaa kJ 740 11835
Energiaa kcal 177 2829

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Ota 100 g rasvaa pehmenemään noin tunti ennen leipomista.
  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
  • Sekoita kananmuna, sokeri ja mausteet maitoseokseen. Lisää 50 g pehmeää rasvaa ja riisijauhot, sekoita. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen tai yleiskoneen taikinakoukuilla ja lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan koneen käydessä. Vaivaa vielä noin 5 minuuttia koko jauhomäärän lisäämisen jälkeen.
  • Älä kohota taikinaa, vaan kauli se heti gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pehmeä rasva taikinalevylle ja ripottele sokeri ja kaneli päälle. Kääri taikina leveämmältä reunalta tiiviiksi rullaksi ja leikkaa kolmion muotoisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperille pellille kapea osa ylöspäin ja paina sormella huippu alas.
  • Peitä korvapuustit liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle. Kypsennä uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

Vinkki: Jos haluat korvapuusteista myös maidottomia, käytä nesteenä kaurajuomaa ja rasvana maidotonta leivontamargariinia.

Teksti:
Kuvat: Kaisa Jouhki
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5