Gluteenittomat hasselpähkinäpiparit

21.11.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteenittomat hasselpähkinäpiparit

Ainekset

50 kappaletta
1 200 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
5 1 pussi (70 g) hasselpähkinäjauhetta
6 1,5 tl leivinjauhetta
Pinnalle
1 hasselpähkinöitä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 278 g
Proteiinia 1 g 38 g
Rasvaa 3 g 161 g
Kuitua 0 g 24 g
Energiaa kJ 227 11354
Energiaa kcal 54 2714

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne rasva-munaseokseen. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan vetäytyä viileässä noin tunnin ajan.Jaa taikina viiteen osaan. Pyörittele jauhotetulla leivinpöydällä paloista tankoja. Paloittele tangot kymmeneen palaan. Pyörittele palat palloiksi. Nosta leivinpaperilla vuoratuille pellille. Jätä leviämisvaraa. Paina pikkuleivän keskelle hasselpähkinä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: hasselpähkinä keksi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5