Gluteenittomat hampurilaissämpylät

28.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteenittomat hampurilaissämpylät

Ainekset

14 kappaletta
1 5 dl vettä
2 50 g hiivaa
3 1 tl suolaa
4 2 rkl siirappia
5 0,5 dl öljyä
6 2 dl seesaminsiemeniä
7 3 dl hienoa maissijauhoa
8 2 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
9 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
Voiteluun
1 munaa
Pinnalle
1 seesaminsiemeniä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 451 g
Proteiinia 5 g 68 g
Rasvaa 9 g 121 g
Kuitua 2 g 26 g
Energiaa kJ 951 13316
Energiaa kcal 227 3183

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja öljy. Sekoita joukkoon seesaminsiemenet ja jauhot. Nostele lusikoiden avulla taikinanokareita leivinpaperin päälle pellille. Taputtele sämpylöiksi jauhotetuin käsin. Voitele munalla ja ripottele sämpylöiden pinnalle seesaminsiemeniä.Kohota sämpylöitä 20 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.Lähde: Hapanleivästä sacherkakkuun - gluteenittomia leivonnaisia

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: hampurilainen sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5