Gluteeniton vanilja-suklaapitko

27.7.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteeniton vanilja-suklaapitko

Gluteeniton pullataikina on tarttuvaista. Sähkövatkain ja käsien öljyäminen helpottavat työskentelyä.

Ainekset

16 palaa
Pullataikina
1 5 dl maitoa
2 1 paketti (50 g) hiivaa
3 1 rkl psylliumia
4 1 kananmuna
5 2 dl sokeria
6 1 tl suolaa
7 1 rkl kardemummaa
8 75 g margariinia
9 2 dl riisijauhoja
10 8 dl gluteenitonta jauhoseosta
Täyte
1 0,5 dl vaniljakreemijauhetta (paiston-kestävää, esim. Sallisen)
2 1,5 dl vettä
3 1 prk suklaa-pähkinälevitettä (Nutella)
Voitelu ja koristelu
1 1 kananmuna
2 1 rkl tomusokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 736 g
Proteiinia 5 g 87 g
Rasvaa 13 g 202 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 1 343 21491
Energiaa kcal 321 5137

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaniljakreemijauhetta (paiston-kestävää, esim. Sallisen)

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma, huoneenlämpöinen margariini ja riisijauhot. Lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa vielä 2–3 minuuttia jauhojen lisäämisen jälkeen.

Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi. Anna levätä 5 minuuttia.

Öljyä kädet, työpöytä ja kaulin kevyesti. Kauli taikina hiukan uunipeltiä pienemmäksi levyksi. Taita taikina nelinkerroin, nosta leivinpaperin päälle pellille ja aukaise. Levitä levylle vaniljakreemi ja sen päälle puolet suklaa-pähkinälevitteestä. Taita taikina leveämmiltä sivuilta pitkon keskelle ja paina sauma sormin tiukasti kiinni. Nipistä myös päät kiinni.

Peittele pitko liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään 30 minuuttia. Paina tarvittaessa saumaa uudestaan kiinni. Voitele pitko munalla ja levitä loppu suklaa-pähkinälevite vakoon sauman päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Video

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
Avainsanat: elokuu 2017 pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5