Gluteeniton pataleipä

11.9.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteeniton pataleipä

Gluteenittomalle pataleivälle riittää tunnin kohotus. Sen jälkeen taikinan voikin kumota suoraan kulhosta kuumaan pataan. Lopputuloksena on pinnalta rapea, sisältä mehevä leipä.

Ainekset

1 kappale
1 4 dl vettä
2 2 tl kuivahiivaa
3 1 rkl siirappia
4 1,5 tl suolaa
5 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
6 1 dl tattarihiutaleita
7 3 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
8 2 dl gluteenitonta jauhoseosta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 334 g
Proteiinia 37 g
Rasvaa 11 g
Kuitua 16 g
Energiaa kJ 6717
Energiaa kcal 1605

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Liuota kuivahiiva veteen. Lisää siirappi, suola ja hiutaleet. Sekoita gluteenittomat jauhoseokset joukkoon. Taikina jää melko löysäksi.
  • Peitä kulho kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä noin tunti.
  • Pane kannellinen pata (2–3 l) uuniin ja säädä uuni lämpiämään 225 asteeseen.
  • Kun uuni ja pata ovat kuumat, ota pata uunista ja voitele padan sisäpinta öljyllä. Kaavi löysähkö taikina ensin nuolijalla ”palloksi” kulhon reunalle ja kumoa siitä suoraan kuumaan pataan. Pane kansi päälle ja laita pata uuniin 30 minuutiksi. Ota kansi pois ja anna leivän kypsyä vielä 15 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen. Kumoa valmis leipä ritilän päälle jäähtymään.
Teksti:
Kuvat: Kaisa Jouhki
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5