Gluteeniton päärynäpiiras

26.9.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteeniton päärynäpiiras

Italialaistyylisen gluteenittoman päärynäpiirakan rahkapohja on rapea ja täyte mehevän mantelinen.

Ainekset

8 annosta
Pohja
1 125 g maitorahkaa
2 125 g margariinia
3 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 1 tl leivinjauhetta
5 1 rkl sokeria
6 0,5 tl suolaa
Täyte
1 50 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 2 kananmunaa
4 2 pussia (à 80 g) mantelijauhetta
5 1 tl vaniljasokeria
6 0,25 tl (1/4 tl) suolaa
7 4 päärynää

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 277 g
Proteiinia 7 g 56 g
Rasvaa 20 g 162 g
Kuitua 4 g 35 g
Energiaa kJ 1 466 11730
Energiaa kcal 350 2803

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita pohjaa varten maitorahka ja pehmeä margariini tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne 3–4 erässä rahkaseokseen sekoittimen käydessä. Painele taikina voidellun piirasvuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Esipaista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Vaahdota täytteen pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat joukkoon. Lisää mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja levitä piiraspohjalle. Kuori ja halkaise päärynät ja paina ne leikkauspinta ylöspäin täytteeseen.

Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista piirasta 40–45 minuuttia.

Vinkki: Pohja onnistuu myös vehnäjauhoilla. Silloin piiras sisältää gluteenia.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5