Gluteeniton kristallipulla

27.7.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteeniton kristallipulla

Suloisen makea sokerihuntu on kristallipullan maun taika.

Ainekset

20 kappaletta
1 2,5 dl maitoa
2 0,5 pakettia (à 50 g) hiivaa
3 1 tl psylliumia
4 1 kananmuna
5 1 dl sokeria
6 0,5 tl suolaa
7 0,5 rkl kardemummaa
8 40 g margariinia
9 1 dl riisijauhoja
10 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
Lisäksi
1 25 g voita
2 1 dl erikoishienoa sokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 407 g
Proteiinia 2 g 31 g
Rasvaa 3 g 57 g
Kuitua 0 g 4 g
Energiaa kJ 478 9559
Energiaa kcal 114 2285

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma, huoneenlämpöinen rasva ja riisijauhot. Lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa vielä 2–3 minuuttia jauhojen lisäämisen jälkeen.

Ota taikinasta öljytyin käsin noin kananmunan kokoisia paloja. Pyöritä palat käsissäsi pötköiksi ja kiepauta solmuiksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

Kypsennä kohonneita pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Sulata voi. Voitele jäähtyneiden pullien pinnat voisulalla ja kasta sokeriin. Anna kuivua hetki ennen tarjoamista.

Vinkki: Gluteenittomat hiivataikinaleivonnaiset kestävät vain yhden kohotuksen (leivonnaisiksi muotoiltuina) ja ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Muista pakastaa ylimääräiset.

Video

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
Avainsanat: elokuu 2017 pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5