Gluteeniton kaura-siemennäkkäri

27.2.2018
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteeniton kaura-siemennäkkäri

Tämän helpommaksi ei leivonta enää tule: sekoita vain ainekset keskenään, taputtele pellille ja paista rapeaksi. Säilytä näkkäri tiiviissä rasiassa tai lasipurkissa, niin se säilyttää rapsakkuutensa.

Ainekset

20 palaa
1 1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 0,5 dl seesaminsiemeniä
4 0,5 dl kurpitsansiemeniä
5 0,5 - 1 tl suolaa
6 1 tl leivinjauhetta
7 0,5 dl öljyä
8 2 dl kiehuvan kuumaa vettä
9 1 tl siirappia

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 93 g
Proteiinia 2 g 32 g
Rasvaa 5 g 92 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 277 5532
Energiaa kcal 66 1322

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää öljy, kuuma vesi ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä noin 15 minuuttia.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Sujauta käsi muovipussiin, jolloin taikinan taputtelu litteäksi levyksi sujuu helposti.  Leikkaa taikinalevy noin 4 x 5 cm:n paloiksi veitsellä tai taikinapyörällä.

Paista näkkäriä uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes näkkäri on rapeaa myös keskeltä. Katkaise uunista lämpö ja anna näkkärin kuivua vielä jälkilämmössä. Paloittele näkkäri täysin jäähtyneenä.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5