Gluteeniton kaalipiirakka

21.8.2014
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteeniton kaalipiirakka

Ainekset

8 palaa
Täyte
1 1 kg kaalia
2 1 iso sipuli
3 3 rkl voita
4 2 - 3 rkl siirappia
5 1 rkl kasvisfondia
6 2 tl meiramia
7 0,5 tl mustapippuria
8 1,5 tl suolaa
Taikina
1 250 g huoneenlämpöistä voita
2 250 g maitorahkaa
3 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 2 dl tattarijauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
Voiteluun
1 1 kananmuna
2 seesaminsiemeniä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 39 g 310 g
Proteiinia 10 g 76 g
Rasvaa 32 g 254 g
Kuitua 4 g 35 g
Energiaa kJ 2 004 16032
Energiaa kcal 479 3832

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: seesaminsiemeniä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Sokeriton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Suikaloi kaali, silppua sipuli. Sulata voi esimerkiksi isossa vokissa tai pannussa. Kuumenna kaalia, lisää muut aineet ja anna hautua pehmeäksi. Sekoita keskenään voi ja maitorahka. Lisää molemmat jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi Painele litteäksi levyksi, kääri leivinpaperiin ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Levitä täyte toiselle levylle. Jätä reunat ilman täytettä. Nosta päälle toinen levy ja painele reunat kiinni haarukalla. Pistele piirakka haarukalla sieltä täältä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5