Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Glögigraavattu lohi

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Vaalea glögijuoma ja roseepippuri tuovat graaviloheen uutta makua. Tarjoa graavattu lohi joulun alkupalapöydässä ohueksi siivutettuna.

Ainekset

700 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
1 dl
Vaaleaa glögijuomaa
2 rkl
Karkeaa suolaa
2 tl
Sokeria
1 - 2 rkl
Roseepippuria

Lisäksi:

Hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuivaa kala talouspaperilla ja leikkaa filee kahteen osaan. Sekoita kulhossa suola ja sokeri.

700 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
2 rkl
Karkeaa suolaa
2 tl
Sokeria
2

Nosta toinen fileistä nahkapuoli alaspäin vuokaan. Hiero maustesekoitusta tasaisesti fileiden päälle. Kaada päälle glögijuoma. Ripottele pinnalle roseepippurit. Nosta toinen fileepala toisen päälle niin, että nahkapuolet jäävät ulospäin.

1 dl
Vaaleaa glögijuomaa
1 - 2 rkl
Roseepippuria
3

Peitä vuoka voipaperilla ja foliolla. Nosta kylmään maustumaan kevyen painon alle noin vuorokaudeksi. Vaihda välillä fileiden paikkaa ja valele niitä vuokaan kertyvällä liemellä.

4

Poista kalan pinnalta pippurit ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile hienonnetun ruohosipulin, tillin ja punasipulin kanssa.

Hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 15.12.2004
|
Muokattu: 23.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

181

759

11,9 g

2,3 g

2,5 g

2,5 g

16,4 g

5,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 - 2 rkl Roseepippuria,

Hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli