Glögigraavattu lohi

15.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Glögigraavattu lohi

Ainekset

8 annosta
1 700 g lohi- tai kirjolohifileetä
2 1 dl vaaleaa glögijuomaa
3 2 rkl karkeaa suolaa
4 2 tl sokeria
5 1 - 2 rkl roseepippuria
Lisäksi :
1 hienonnettua ruohosipulia, tilliä sekä punasipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 19 g
Proteiinia 16 g 131 g
Rasvaa 12 g 95 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 756 6049
Energiaa kcal 181 1445

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuivaa kala talouspaperilla ja leikkaa filee kahteen osaan. Sekoita kulhossa suola ja sokeri. Nosta toinen fileistä nahkapuoli alaspäin vuokaan. Hiero maustesekoitusta tasaisesti fileiden päälle. Kaada päälle glögijuoma. Ripottele pinnalle roseepippurit. Nosta toinen fileepala toisen päälle niin, että nahkapuolet jäävät ulospäin. Peitä vuoka voipaperilla ja foliolla. Nosta kylmään maustumaan kevyen painon alle noin vuorokaudeksi. Vaihda välillä fileiden paikkaa ja valele niitä vuokaan kertyvällä liemellä. Poista kalan pinnalta pippurit ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile hienonnetun ruohosipulin, tillin ja punasipulin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: graavi graavilohi kraavi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5