Glögi-taatelikakku

21.11.2011
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Glögi-taatelikakku

Ainekset

11 annosta
1 2 dl glögijuomaa
2 1 pussi (250 g) kuivattuja taatelipaloja
3 2,5 dl fariinisokeria
4 200 g margariinia
5 3 kananmunaa
6 100 g tummaa suklaata
7 1 pussi (80 g) hasselpähkinärouhetta
8 4 dl vehnäjauhoja
9 2 tl leivinjauhetta
10 2 tl piparkakkumaustetta
11 margariinia voiteluun
12 korppujauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 590 g
Proteiinia 7 g 73 g
Rasvaa 17 g 187 g
Kuitua 4 g 48 g
Energiaa kJ 1 662 18286
Energiaa kcal 397 4371

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa glögi, taatelipalat ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes ovat sosetta. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon rasva. Anna seoksen jäähtyä.Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan. Voitele ja jauhota 1,5 l:n kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: glögi kuivakakku taateli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5