Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Glitterkakku

Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta
Musta lakritsikuorrutus on upea tausta värikkäille koristerakeille, nonparelleille ja karkeille. Koristelussa voit käyttää myös hillitympää yhden tai kahden värin taktiikkaa. Sisällä yllättää ihana pinkki vadelmamousse.

Ainekset

Pohja

5 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 kpl
Sitruunan kuori
2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
2 tl
Leivinjauhetta

Kostutus

1 kpl
Sitruunan mehu
1 dl
Vettä

Täyte

200 g
(1 ps) pakastevadelmia
1 dl
Sokeria
4 kpl
Liivatelehteä
3 dl
Vispikermaa
2 tl
Vaniljasokeria
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
Sitruunamehua
3 dl
Vadelmahilloa

Kuorrutus

228 g
(12 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (kick)
2 dl
Vispikermaa
1/2 dl
Siirappia

Koristelu

Pehmeitä hopeakuulia
Koristesokerirakeita
Värikkäistä nonparelleja
Erivärisiä karamelleja

Vuokaan

margariinia tai voita
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Käytä kahta 18–20 cm:n kokoista kakkuvuokaa. Leikkaa niiden pohjalle leivinpaperipalat. Voitele ja korppujauhota reunat. Säädä uuni 175 asteeseen.

margariinia tai voita
korppujauhoja
2

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, ilmavaksi vaahdoksi. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon. Lisää sitruunankuori. Kääntele taikina puuhaarukalla tasaiseksi.

5 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 kpl
Sitruunan kuori
2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
3

Jaa taikina kakkuvuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakkujen jäähtyä 15 minuuttia vuoissaan. Kumoa ne sitten alustalle jäähtymään.

4

Keitä vadelmat täytettä varten. Laita vadelmat ja sokeri kattilaan. Keitä sekoitellen 2 minuuttia. Paseeraa seos siivilän läpi kulhoon. Anna jäähtyä.

200 g
(1 ps) pakastevadelmia
1 dl
Sokeria
5

Tee vadelmamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto sileäksi. Sekoita vadelmasurvos tuorejuustoon. Kääntele seos kermavaahtoon. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua. Purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana vadelmavaahtoon samalla sekoittaen.

4 kpl
Liivatelehteä
3 dl
Vispikermaa
2 tl
Vaniljasokeria
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
Sitruunamehua
6

Sekoita kostutusliemi sitruunamehusta ja vedestä. Lisää tarvittaessa vettä siten, että lientä on 2 dl. Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan. Laita pohjakerros leivinpaperilla peitetylle leikkuulaudalle. Kostuta pohja.

1 kpl
Sitruunan mehu
1 dl
Vettä
3 dl
Vadelmahilloa
7

Levitä ohut kerros vadelmahilloa ja 1/3 vadelmamoussesta kostutetulle kakkupohjalle. Tee kaksi seuraavaa kerrosta samoin. Aseta päällimmäiseksi viimeinen kostutettu pohjakerros. Peitä kakku kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta.

8

Pilko lakritsitoffeet kattilaan. Lisää kerma ja siirappi. Kuumenna hitaasti sekoitellen, kunnes lakritsitoffee on liuennut kermaan. Anna kuorrutteen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Tipauta pari tippaa kuorrutetta kylmään veteen. Kuorrute on valmis, jos pisarat jähmettyvät vedessä. Jos pisarat liukenevat veteen, jatka keittämistä. Anna valmiin kuorrutteen jäähtyä pari minuuttia.

228 g
(12 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (kick)
2 dl
Vispikermaa
1/2 dl
Siirappia
9

Siirrä kakku tarjoiluvadille. Valuta kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Painele koristeet paikoilleen kuorrutuksen ollessa vielä lämmintä.

Erivärisiä karamelleja
Koristesokerirakeita
Pehmeitä hopeakuulia
Värikkäistä nonparelleja

Vinkki: Vuoraa kakun reunat ensin ohueksi kaulitulla mustalla sokerimassalla, niin kuorrutus levittyy helpommin ja musta pinta on entistäkin dramaattisempi. Varaa reunukseen 150 g sokerimassaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 24.4.2018
|
Muokattu: 17.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

413

1728

19,1 g

12,7 g

53,1 g

43,2 g

1,2 g

5,1 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Sitruunan kuori,

1 kpl Sitruunan mehu,

Liivatelehteä,

Pehmeitä hopeakuulia,

Koristesokerirakeita,

Värikkäistä nonparelleja,

Erivärisiä karamelleja,

margariinia tai voita,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli