Glitterkakku

24.4.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Glitterkakku

Musta lakritsikinuski on upea tausta värikkäille koristerakeille, nonparelleille ja karkeille. Koristelussa voit käyttää myös hillitympää yhden tai kahden värin taktiikkaa. Sisällä yllättää ihana pinkki vadelmamousse.

Ainekset

15 annosta
Pohja
1 5 kananmunaa
2 2 dl sokeria
3 1 sitruunan kuori
4 2 dl vehnäjauhoja
5 1 dl perunajauhoja
6 2 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 1 sitruunan mehu
2 1 dl vettä
Täyte
1 1 pussi (200 g) pakastevadelmia
2 1 dl sokeria
3 4 liivatelehteä
4 3 dl vispikermaa
5 2 tl vaniljasokeria
6 1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
7 2 rkl sitruunamehua
8 3 dl vadelmahilloa
Kuorrutus
1 12 (à 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (Kick)
2 2 dl vispikermaa
3 0,5 dl siirappia
Koristelu
1 pehmeitä hopeakuulia
2 koristesokerirakeita
3 värikkäistä nonparelleja
4 erivärisiä karamelleja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 812 g
Proteiinia 5 g 72 g
Rasvaa 21 g 308 g
Kuitua 1 g 17 g
Energiaa kJ 1 778 26673
Energiaa kcal 425 6375

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaniljasokeria, pehmeitä hopeakuulia, koristesokerirakeita, värikkäistä nonparelleja, erivärisiä karamelleja

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Käytä kahta 18–20 cm:n kokoista kakkuvuokaa. Leikkaa niiden pohjalle leivinpaperipalat. Voitele ja korppujauhota reunat. Säädä uuni 175 asteeseen.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, ilmavaksi vaahdoksi. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon. Lisää sitruunankuori. Kääntele taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Jaa taikina kakkuvuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakkujen jäähtyä 15 minuuttia vuoissaan. Kumoa ne sitten alustalle jäähtymään.
  3. Keitä vadelmat täytettä varten. Laita vadelmat ja sokeri kattilaan. Keitä sekoitellen 2 minuuttia. Paseeraa seos siivilän läpi kulhoon. Anna jäähtyä.
  4. Tee vadelmamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto sileäksi. Sekoita vadelmasurvos tuorejuustoon. Kääntele seos kermavaahtoon. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua. Purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana vadelmavaahtoon samalla sekoittaen.
  5. Sekoita kostutusliemi sitruunamehusta ja vedestä. Lisää tarvittaessa vettä siten, että lientä on 2 dl. Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan. Laita pohjakerros leivinpaperilla peitetylle leikkuulaudalle. Kostuta pohja. Levitä sille ohut kerros vadelmahilloa ja 1/3 vadelmamoussesta. Tee kaksi seuraavaa kerrosta samoin. Aseta päällimmäiseksi viimeinen kostutettu pohjakerros. Peitä kakku kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta.
  6. Pilko lakritsitoffeet kattilaan. Lisää kerma ja siirappi. Kuumenna hitaasti sekoitellen, kunnes lakritsitoffee on liuennut kermaan. Anna kinuskin kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Tipauta pari tippaa kinuskia kylmään veteen. Kinuski on valmis, jos pisarat jähmettyvät vedessä. Jos kinuski liukenee veteen, jatka keittämistä. Anna valmiin kinuskin jäähtyä pari minuuttia.
  7. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Valuta kinuski kakun päälle ja reunoille. Painele koristeet paikoilleen kinuskin ollessa vielä lämmintä.

Vinkki:  Vuoraa kakun reunat ensin ohueksi kaulitulla mustalla sokerimassalla, niin kinuski levittyy helpommin ja musta pinta on entistäkin dramaattisempi. Varaa reunukseen 150 g sokerimassaa.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5