Fish and chips suomalaisittain

15.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Fish and chips suomalaisittain

Ainekset

4 annosta
1 400 g alaskanseitiä
Jauhottamiseen :
1 1 tl suolaa
2 1 tl sitruunapippuria
3 1 dl perunajauhoja
4 2 kpl munaa
5 1 - 2 dl korppujauhetta
6 2 rkl öljyäja 1 rkl voita
Lisäksi :
1 400 g ranskanperunoita
2 lehtisalaattia
3 tuoretta kurkkua
4 ketsuppia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 64 g 255 g
Proteiinia 26 g 106 g
Rasvaa 12 g 48 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 986 7946
Energiaa kcal 475 1899

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa seiti puolisulana neljään palaan. Mausta palat suolalla ja sitruunapippurilla ja sihtaa päälle joka puolelle perunajauhoja.Kuumenna isossa paistinpannussa öljy ja voi keskilämmöllä.Vatkaa munat syvällä lautasella sekaisin. Nosta toiselle lautaselle korppujauhe.Kasta kalapalat yksi kerrallaan ensin molemmin puolin vatkattuun munaan ja sitten korppujauheeseen. Nosta pala sen jälkeen paistinpannuun ja kypsennä välillä kääntäen sisältä kypsäksi ja pinnasta rapeaksi.Valmista samanaikaisesti ranskanperunat pakkauksen ohjeen mukaan.Laita kulhoon salaatinlehdet ja kurkkusuikaleet. Nosta päälle kypsät perunat ja ripauta hiukan suolaa päälle. Nosta pintaan kalapalat ja mausta ketsupilla. tarjoa heti.Englantilaisten lempiruokaa ovat kuumat, rasvassa paistetut perunat ja kalapalat, joita saa ostaa ulkona paperiin käärittynä. Kotoisasti ne valmistuvat pakasteista. Sopivaa iltapalaa vaikkapa äitienpäiväelokuvaa katsellessa tai lehtiä lukiessa!

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: seiti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5