Feta-tonnikalasalaatti

15.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Feta-tonnikalasalaatti

Ainekset

4 annosta
1 5 kpl kiinteämaltoista perunaa
2 0,5 kpl pientä purjoa
3 1 kpl paprika
4 1 prk veteen säilöttyä tonnikalaa
5 100 g kevytfetajuustoa
6 2 kpl vihreää omenaa
7 4 kpl cocktailkurkkua tai 1 maustekurkku
Kastike
1 0,5 dl vettä
2 2 rkl sitruunamehua
3 0,5 rkl sinappia
4 0,5 tl suolaa
5 1 rkl sokeria
6 0,5 tl sitruunapippuria
7 1 kpl valkosipulin kynsi
Lisäksi
1 tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 78 g
Proteiinia 17 g 69 g
Rasvaa 8 g 31 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 915 3661
Energiaa kcal 219 875

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Piknik, Brunssi, Lounas
Ruokatyypit Salaatit, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala, Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja kuutioi jäähtyneet perunat. Pese ja suikaloi purjo ja kuutio paprika. Valuta tonnikala, kuutio fetajuusto, pestyt omenat ja valutetut kurkut. Yhdistä kaikki salaatin ainekset. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike salaatin päälle. Anna maustua noin puolen tunnin ajan, välillä salaattia kevyesti käännellen. Koristele salaatti tillillä ja tarjoa rapean leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5