Feta-punajuurikiusaus

21.9.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Feta-punajuurikiusaus

Punajuuri valloittaa maulla, värillä ja tuoksulla! Feta-punajuurikiusaus maistuu sellaisenaan tai lisäkkeenä. Timjami ja valkosipuli viimeistelevät kasvisruoan.

Ainekset

4 annosta
1 4 (n. 800 g) punajuurta
2 4 (n. 400 g) kiinteää perunaa
3 2 valkosipulinkynttä
4 2 tl timjamia
5 1 tl suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
7 100 g fetajuustoa
8 2,5 dl kasvislientä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 110 g
Proteiinia 8 g 33 g
Rasvaa 7 g 28 g
Kuitua 6 g 24 g
Energiaa kJ 882 3528
Energiaa kcal 211 843

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja suikaloi tai raasta juurekset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa juuressuikaleet, valkosipulit ja mausteet. Murusta fetajuusto. Levitä kasvikset kerroksittain fetan kanssa voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle kasvisliemi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin foliolla peitettynä 30 minuuttia. Poista folio, nosta lämpö 225 asteeseen ja jatka paistamista noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: feta fetajuusto punajuuri
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5