Feta-pastasalaatti

27.4.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Feta-pastasalaatti

Valmista riittoisa feta-pastasalaatti vaikkapa seisovaan pöytään. Täysjyväpasta tekee salaatista ruokaisan ja aurinkokuivatut tomaatit tuovat siihen makua ja väriä. Jos valmistat feta-pastasalaatin jo edellisenä päivänä, säilytä se hyvin peitettynä jääkaapissa aina tarjoiluhetkeen saakka.

Ainekset

20 annosta
1 1 kg täysjyväpastaa
2 2 prk (à 330 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
3 600 g fetajuustoa (salaattijuustoa)
4 2 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
Kastike
1 1 dl silputtuja tuoreyrttejä
2 2 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
3 0,5 dl puna- tai valkoviinietikkaa
4 1 rkl sokeria
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 828 g
Proteiinia 13 g 266 g
Rasvaa 21 g 419 g
Kuitua 4 g 84 g
Energiaa kJ 1 714 34289
Energiaa kcal 410 8195

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Salaatit, Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista kastike. Yhdistä ainekset ja sekoita hyvin. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Jos sinulla ei ole 10 litran kattilaa, keitä pasta kahdessa 5 litran kattilassa. Valuta pasta muutamassa erässä lävikössä. Siirrä pasta tilavaan kulhoon.Sekoita kastike kuumaan pastaan. Leikkaa valutetut, aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi ja lisää ne pastan joukkoon.Murenna juusto tai leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sekoita se pastaan. Tarjoa salaatti joko haaleana tai kylmänä. Lisää paahdetut auringonkukansiemenet vasta ennen tarjoilua. Jos valmistat salaatin jo edellisenä päivänä, säilytä se hyvin peitettynä jääkaapissa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: feta fetajuusto pasta
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5