Feta-kaalipiirakka

25.9.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Feta-kaalipiirakka

Ainekset

10 annosta
Taikina:
1 3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 125 g margariinia
3 2 rkl kylmää vettä
4 0,5 tl suolaa
Täyte:
1 1 sipuli
2 2 - 3 valkosipulinkynttä
3 2 rkl oliiviöljyä
4 800 g valkokaalia
5 3 rkl hienonnettua persiljaa
6 1 tl kuivattua minttua
7 200 g salaattijuustoa (fetajuustoa)
8 3 kananmunaa
9 1 dl maitoa
10 2 dl kermaa
11 ripaus suolaa
12 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 152 g
Proteiinia 9 g 92 g
Rasvaa 19 g 190 g
Kuitua 3 g 27 g
Energiaa kJ 1 125 11249
Energiaa kcal 269 2689

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista taikina. Nypi pehmeä rasva jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja suola ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vetäytymään täytteen teon ajaksi.Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Poista kaalista uloimmat lehdet ja kova kanta. Hienonna kaali pieniksi paloiksi. Lisää pannulle kaalit ja anna niiden pehmentyä noin 5 minuuttia. Nosta jäähtymään.Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pienikokoiselle uunipannulle. Sekoita jäähtyneen kaaliseoksen joukkoon yrtit ja murenneltu fetajuusto. Levitä seos taikinalevylle. Sekoita kulhossa munat, maito, kerma ja mausteet keskenään. Valuta kaalitäytteen päälle.Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on täysin hyytynyt.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5