Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Feta-kaalipiirakka

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

Taikina:

3 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
125 g
Margariinia
2 rkl
Kylmää vettä
1/2 tl
Suolaa

Täyte:

1 kpl
Sipuli
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
800 g
Valkokaalia
3 rkl
Hienonnettua persiljaa
1 tl
Kuivattua minttua
200 g
Salaattijuustoa (fetajuustoa)
3 kpl
Kananmunaa
1 dl
Maitoa
2 dl
Kermaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista taikina. Nypi pehmeä rasva jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja suola ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vetäytymään täytteen teon ajaksi.Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Poista kaalista uloimmat lehdet ja kova kanta. Hienonna kaali pieniksi paloiksi. Lisää pannulle kaalit ja anna niiden pehmentyä noin 5 minuuttia. Nosta jäähtymään.Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pienikokoiselle uunipannulle. Sekoita jäähtyneen kaaliseoksen joukkoon yrtit ja murenneltu fetajuusto. Levitä seos taikinalevylle. Sekoita kulhossa munat, maito, kerma ja mausteet keskenään. Valuta kaalitäytteen päälle.Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on täysin hyytynyt.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.9.2011
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.