Fenkoli-homejuustosalaatti

27.7.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Fenkoli-homejuustosalaatti

Muhkeiden makujen täyttämä salaatti syntyy rapeasta fenkolista, hapokkaasta omenasta ja täyteläisestä homejuustosta.

Ainekset

4 annosta
1 2 dl pakastettuja mustaherukoita
2 1 paketti (150 g) sinihomejuustoa
3 2 fenkolia
4 1 omena
5 0,5 sitruunan mehu
6 1 rasia (70-100 g) rucolaa
7 1 pussi (70 g) pekaanipähkinöitä
Omenavinegretti
1 1 dl omenamehua
2 4 rkl omenaviinietikkaa
3 3 rkl öljyä
4 1 rkl hunajaa
5 2 tl sinappia
6 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 91 g
Proteiinia 12 g 46 g
Rasvaa 33 g 133 g
Kuitua 12 g 48 g
Energiaa kJ 1 834 7338
Energiaa kcal 438 1754

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota herukat pakastimesta. Murenna juusto. Suikaloi fenkoli ja lohko omenat ohuiksi. Yhdistä fenkolit ja omenat isossa kulhossa. Purista sitruunan mehu päälle. Lisää rucola.

Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2 minuuttia. Anna jäähtyä ja lisää salaattiin. Sekoita hieman sulaneet herukat ja juusto joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi ja kaada salaattiin juuri ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5