Falafelpihvit

21.2.2014
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Falafelpihvit

Ainekset

4 annosta
1 1 porkkana
2 1 prk (285 / 170 g) kikherneitä
3 1 sipuli
4 1 rkl öljyä
5 1 muna
6 1,5 dl maustamatonta jogurttia
7 1 dl korppujauhoja
8 2 rkl sitruunamehua
9 1,5 tl juustokuminaa
10 1 tl suolaa
Pinnalle
1 1 dl korppujauhoja
2 3 rkl seesaminsiemeniä
Paistamiseen
1 2 rkl öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 121 g
Proteiinia 12 g 46 g
Rasvaa 16 g 66 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 1 326 5306
Energiaa kcal 317 1268

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Raasta porkkana. Silppua sipuli. Kuullota kasviksia hetki öljytilkassa paistinpannulla. Sekoita muna jogurttiin, lisää korppujauhot. Jauha kikherneet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinaan tekeytyä puoli tuntia ennen paistamista.

Muotoile taikinasta 8–10 pihviä. Kääntele pihvit korppujauho-seesamisiemensekoituksessa. Kuumenna öljy pannulla. Paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoa turkkilaisen jogurtin ja kurkku-tomaattisalsan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kikherne porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5