Etikkakurkut

24.7.2005
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Etikkakurkut

Säilö avomaankurkut etikkakurkuiksi. Nauti leivän päällä tai ruoan lisukkeena.

Ainekset

1 2 kg pienehköjä avomaankurkkuja
2 tillin varsia ja kukintoja
3 mustaherukanlehtiä
Mausteliemi
1 1 l vettä
2 3 dl väkiviinaetikkaa
3 5 hienonnettua valkosipulinkynttä
4 2 dl sokeria
5 1 dl karkeaa suolaa
6 1 rkl kokonaisia valkopippureita
7 1 rkl sinapinsiemeniä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 199 g
Proteiinia 11 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 14 g
Energiaa kJ 3949
Energiaa kcal 944

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese kurkut huolellisesti harjaten ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain tillinvarsien ja kukintojen sekä huuhdottujen viinimarjanlehtien kanssa.

Kiehauta mausteliemen ainekset kattilassa ja kaada liemi kuumana kurkkujen päälle tölkkeihin. Sulje tölkit ja anna jäähtyä.

Säilytä kylmässä. Kurkkujen valmistuminen kestää noin kuukauden.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: avomaankurkku kurkku tilli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5