Espanjalaiset lihapyörykät

23.4.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Espanjalaiset lihapyörykät

Ainekset

4 annosta
1 0,75 dl korppujauhoja
2 1 dl vettä
3 1 kananmuna
4 0,5 dl persiljaa hienonnettuna
5 1 rkl basilikaa hienonnettuna tai 1 tl kuivattuna
6 1 tl suolaa
7 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
8 0,5 tl mustapippuria
9 400 g jauhelihaa
Kastike:
1 1 rkl öljyä
2 1 sipuli
3 2 valkosipulin kynttä
4 1 paprika
5 4 tomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa
6 2 tl paprikajauhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 61 g
Proteiinia 24 g 98 g
Rasvaa 10 g 41 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 058 4234
Energiaa kcal 253 1012

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Espanjalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tee ensin lihapullataikina. Imeytä korppujauhot veteen ja lisää kulhoon kananmuna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi. Paista lihapullat pannulla.Valmista kastike. Jos käytät tuoreita tomaatteja, poista niistä kuoret. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen haarukan avulla. Kun kuoret halkeilevat, nosta tomaatit pois vedestä ja kuori. Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista kevyesti. Lisää suikaloitu paprika ja kuutioidut tomaatit tai tomaattimurska. Nosta valmiit pyörykät kastikkeeseen ja hauduta ruokaa 15-20 minuuttia.Ruokalehti 0505

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5