Espanjalaiset lihapyörykät ja tomaatti-oliivikastike

15.7.2009
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Espanjalaiset lihapyörykät ja tomaatti-oliivikastike

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 vaalea leipäviipale
3 0,5 dl maitoa tai kermaa
4 1 kananmuna
5 1 tl raastettua sitruunankuorta
6 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
7 1 tl jauhettua korianteria
8 2 - 3 valkosipulinkynttä
9 1 tl suolaa
10 chiliä tai cayennenpippuria
Kastike:
1 2 valkosipulinkynttä
2 1 sipuli
3 1 rkl öljyä
4 1 dl säilykepaprikaa
5 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
6 10 - 15 vihreää oliivia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 46 g
Proteiinia 24 g 98 g
Rasvaa 12 g 50 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 079 4317
Energiaa kcal 258 1032

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Espanjalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa leivästä kuoret ja murenna leipä kulhoon. Lisää neste ja anna turvota hetki. Sekoita joukkoon muut aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista ne öljyssä kauniin ruskeiksi. Voit kypsentää pyörykät myös uunissa (225 astetta, 20 minuuttia).

Valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota ne öljyssä pannussa tai paistokasarissa. Lisää valutettu silputtu paprika ja tomaattimurska. Hauduta viitisen minuuttia. Lisää viipaloidut oliivit ja tarkista maku. Pane pyörykät kastikkeeseen ja kiehauta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5