Espanjalainen valkosipuli-leipäkeitto

11.8.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Espanjalainen valkosipuli-leipäkeitto

Samettisen pehmeän leipäkeiton ainekset löytyvät useimmiten kotoa. Hyödynnä kuivahtanut vaalea leipä, valkoviinipullon pohjat ja kermapurkin jämät. Tämä hävikkikeitto kelpaa jopa fiinin illallisen alkupalaksi!

Ainekset

4 annosta
1 200 g (5 viipaletta) vaaleaa leipää
2 6 valkosipulinkynttä
3 1 purjon valkoinen osa
4 2 perunaa
5 1 rkl oliiviöljyä
6 7 dl vettä
7 1 dl valkoviiniä
8 2 kanaliemikuutiota
9 2 dl maitoa
10 1 dl kermaa tai ranskankermaa
11 0,5 tl rouhittua mustapippuria
12 0,5 tl suolaa
13 0,25 tl (¼ tl) rakuunaa
Lisäksi
1 leipien kuoret
2 1 rkl oliiviöljyä
3 0,3 (1⁄3) ruukku persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 120 g
Proteiinia 7 g 29 g
Rasvaa 18 g 70 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 358 5430
Energiaa kcal 324 1298

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Espanjalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Leikkaa leivistä kuoret pois. Säästä ne keiton pinnalle tulevaan rouheeseen. Revi tai leikkaa leipäviipaleet paloiksi. Kuori ja pilko valkosipulit. Huuhtele, kuivaa ja silppua purjo. Kuori ja paloittele perunat.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Lisää valkosipuli, purjo ja perunat. Kuumenna sekoitellen minuutti. Lisää vesi ja viini. Murenna liemikuutiot joukkoon. Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä.
  • Lisää leipäpalat, maito ja kerma. Keitä minuutti. Soseuta sileäksi. Mausta pippurilla, suolalla ja rakuunalla. Kuumenna kiehuvaksi.
  • Paista leipäpalojen kuoret rapeiksi öljyssä. Rouhi hienoksi veitsellä. Silppua persilja ja sekoita leipämurskaan. Ripottele rouhetta keittoannosten pinnalle.

Vinkki: Jos purjoa on vielä jäljellä, leikkaa se renkaiksi ja paista öljyssä pehmeäksi. Ripottele keittoannosten pinnalle leipärouheen kanssa.

Video

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5