Espanjalainen munakas eli perunatortilla

19.5.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Espanjalainen munakas eli perunatortilla

Ainekset

4 annosta
1 500 g perunoita
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 0,5 dl öljyä
5 1 tl suolaa
6 mustapippuria
7 5 kananmunaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 85 g
Proteiinia 11 g 44 g
Rasvaa 18 g 70 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 205 4819
Energiaa kcal 288 1152

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi perunat. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää perunaviipaleet ja kuullota niitä 20–30 minuuttia silloin tällöin hämmentäen, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Lisää kypsymisen puolivälissä sipuli ja murskattu valkosipuli. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munaseos pannuun perunoiden päälle. Valuta hyytymätöntä munakasta reunoille ja auta lastalla valumaan pannun pohjalle asti. Kypsennä noin viisi minuuttia. Kun tortilla on pohjasta hyytynyt, pane iso kansi tai vati pannun päälle ja kiepauta munakas ylösalaisin. Valuta munakas takaisin pannuun. Kypsennä vielä hetki, jotta toinenkin puoli saa väriä. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5