Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Espanjalainen munakas eli perunatortilla

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Perunoita
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 dl
Öljyä
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
5 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi perunat. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää perunaviipaleet ja kuullota niitä 20–30 minuuttia silloin tällöin hämmentäen, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Lisää kypsymisen puolivälissä sipuli ja murskattu valkosipuli. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munaseos pannuun perunoiden päälle. Valuta hyytymätöntä munakasta reunoille ja auta lastalla valumaan pannun pohjalle asti. Kypsennä noin viisi minuuttia. Kun tortilla on pohjasta hyytynyt, pane iso kansi tai vati pannun päälle ja kiepauta munakas ylösalaisin. Valuta munakas takaisin pannuun. Kypsennä vielä hetki, jotta toinenkin puoli saa väriä. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2010
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.