Espanjalainen liha-makkarapata

20.1.2011
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Espanjalainen liha-makkarapata

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (700 g) karjalanpaistilihaa
2 2 rkl öljyä
3 2 (noin 200 g) grillibalkan-makkaraa
4 1 iso sipuli
5 2 valkosipulinkynttä
6 ripaus suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 1 tl paprikajauhetta
9 2 tl timjamia
10 1 iso punainen paprika
11 2 rkl tomaattisosetta
12 1 tl chilikastiketta
13 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
14 2 dl punaviiniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 47 g
Proteiinia 41 g 164 g
Rasvaa 33 g 131 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 2 252 9009
Energiaa kcal 538 2153

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista lihapalat öljyssä pannulla muutamassa erässä.Viipaloi makkarat ja kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää makkarat ja sipulit pannulle ja kääntele aineksia muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta lihaseos suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja timjamilla.Nosta lihat pataan. Halkaise paprika ja poista siemenet ja kanta. Paloittele paprika ja lisää pataan tomaattisoseen, chilitahnan ja tomaattimurskan kanssa. Kaada punaviini päälle. Kypsennä pataa 200-asteissa uunissa noin 1,5 tuntia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5