Emoji-piparit

12.11.2017
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Emoji-piparit

Piparkakkujen tekeminen ei ole ollut koskaan näin hauskaa! Kuorruta piparit keltaisella sokerikuorrutteella, tee erilaiset ilmeet karkeilla ja kerro tunteesi emojein.

Ainekset

30 kappaletta
1 250 g piparkakkutaikinaa (pakaste)
2 vehnäjauhoja kaulimiseen
Kuorrutus
1 2 valkuaista
2 5 dl tomusokeria
3 keltaista elintarvikeväriä
Koristeluun
1 karamelleja, esim. Avec, Ässä Mix, laku, Finlandia-marmeladi
2 tummaa suklaata, halutessasi
Lisäksi
1 kertakäyttöinen pursotinpussi tai vahva pieni pakastuspussi

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 422 g
Proteiinia 1 g 20 g
Rasvaa 1 g 37 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 297 8902
Energiaa kcal 71 2128

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: karamelleja, esim. Avec, Ässä Mix, laku, Finlandia-marmeladi, tummaa suklaata, halutessasi

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 200 asteeseen.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla tai lasilla piparkakkuja ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Paista piparkakkuja pellillinen kerrallaan uunin keskitasolla noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Siirrä leivinpaperi varovasti kuumalta pelliltä ja anna piparkakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Tee kuorrutus. Laita valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää keltaista elintarvikeväriä muutama tippa kerrallaan ja sekoita. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan vatkaten, kunnes kuorrutus on löysähköä ja siitä jää vatkainta nostettaessa hetkeksi kuvio seoksen pinnalle.

Laita kuorrute pursotinpussiin ja leikkaa pussin päähän pieni reikä. Pursota kuorrute ensin piparkakun reunoille ja täytä sitten keskiosa. Tasoita tarvittaessa lusikalla. Anna kuorrutteen kuivahtaa muutama tunti tai yön yli. Teippaa tai sido pursotinpussin suu kumilenkillä ja säilytä loppu kuorrutus jääkaapissa koristelua varten.

Muotoille emojeille kasvojen ilmeet erimallisilla karkeilla. Käytä sydämenmuotoisia ja valkoisia avec-karkkeja silminä. Kiinnitä karamellit pienellä kuorrutetipalla piparin päälle. Leikkaa lakuista pieniä paloja ja muotoile niistä emojeille silmiä ja suita. Voit myös pursottaa emojeille ilmeitä sulalla suklaalla.

Video

Teksti:
Kuvat: Anssi Vuohelainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille