Elvytysliemi pakasteravuille

9.7.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Elvytysliemi pakasteravuille

Piristä pakasteravut kylvettämällä ne oluella ja tillillä maustetussa liemessä.

Ainekset

1 1 kg pakasterapuja
2 2 l vettä
3 2 dl vaaleaa olutta
4 0,5 dl karkeaa merisuolaa
5 1,5 rkl sokeria
6 2 laakerinlehteä
7 1 nippu tilliä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 26 g
Proteiinia 147 g
Rasvaa 5 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 3332
Energiaa kcal 796

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Ota ravut sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan, noin vuorokautta aikaisemmin. 
  • Mittaa kattilaan vesi, olut, suola, sokeri ja laakerinlehdet. Lisää puolet tillistä. Keitä noin 5 minuuttia.
  • Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi liemi.
  • Laita ravut isoon kulhoon, lisää loppu tilli ja kaada liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Video

Teksti:
Kuvat: Amanda Aho
© SOK
Avainsanat: elokuu 2018
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5