Dukkah-lohi ja uunikasvikset

17.9.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Dukkah-lohi ja uunikasvikset

Dukkah on egyptiläinen pähkinä-mausteseos. Uuniloheen se tuo rapean ja maukkaan pinnan.

Ainekset

4 annosta
1 700 g kirjolohifileetä
2 1 tl rypsiöljyä
3 1 tl suolaa
4 1 dl dukkahia (ks. resepti)
Dukkah
1 0,5 dl hasselpähkinöitä
2 0,5 dl manteleita
3 0,5 dl seesaminsiemeniä
4 1 tl jauhettua korianteria
5 1 tl juustokuminaa
6 1 tl suolaa
7 2 tl sokeria
Uunikasvikset
1 1 munakoiso
2 1 paprika
3 2 punasipulia
4 2 chiliä
5 1 sitruuna
6 2 rkl rypsiöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 41 g
Proteiinia 36 g 144 g
Rasvaa 42 g 166 g
Kuitua 7 g 28 g
Energiaa kJ 2 329 9315
Energiaa kcal 556 2226

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: dukkahia (ks. resepti)

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Afrikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Valmista dukkah. Paahda pähkinät ja mantelit kuivalla pannulla kevyesti. Rouhi veitsellä tai tehosekoittimessa. Paahda seesaminsiemenet pannulla. Sekoita ne ja mausteet pähkinärouheeseen.
  • Säädä uuni 200 asteeseen. Poista lohesta mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi annospaloiksi. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla. Ripottele kerros dukkahia pinnalle. Tarjoa loppu dukkah pöytämausteena.
  • Huuhtele ja viipaloi munakoiso ja paprika. Kuori ja lohko sipulit. Halkaise chilit. Pese sitruuna ja raasta noin 1 tl kuorta. Viipaloi sitruuna.
  • Sekoita kasvikset, öljy ja sitruunankuori kulhossa. Levitä kasvikset ja sitruunaviipaleet leivinpaperille pellille, niin että kalapaloille jää tilaa.
  • Kypsennä uunissa 10 minuuttia, lisää kalat ja kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5