Dipattavat lihapullat ja porkkanatahna

28.10.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Dipattavat lihapullat ja porkkanatahna

Makea chilikastike maustaa kypsät lihapullat ihanan tahmeiksi ja lisää mehevyyttä. Täysipainoinen viikonloppuateria on valmis, kun dippailet lihapullia ja tuoreita kasviksia sitruunaiseen porkkanatahnaan.

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 tl kuivattua oreganoa tai timjamia
3 0,5 tl suolaa
4 1 kananmuna
5 1 rkl seesaminsiemeniä
6 2 - 3 rkl makeaa chilikastiketta
7 1 tl soijakastiketta
Porkkanatahna
1 300 g porkkanoita
2 1 - 2 valkosipulinkynttä
3 1 rkl sitruunamehua
4 1 rkl rypsiöljyä
5 0,5 tl juustokuminaa
6 0,25 tl (1/4 tl) suolaa
7 1 tl seesaminsiemenöljyä, halutessasi
Lisäksi
1 kasviksia, esim. paprikaa ja kurkkua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 29 g
Proteiinia 20 g 82 g
Rasvaa 23 g 93 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 336 5345
Energiaa kcal 320 1278

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: seesaminsiemenöljyä, halutessasi, kasviksia, esim. paprikaa ja kurkkua

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista porkkanatahna. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia porkkanapalojen koosta riippuen, kunnes porkkanat ovat pehmeiltä. Kaada porkkanat lävikköön.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kaada porkkanat kulhoon. Lisää joukkoon muut tahnan ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Pese ja paloittele lisäkekasvikset.

Säädä uuni 225 asteeseen.

Sekoita kulhossa jauheliha, oregano, suola ja kanamuna. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele lihapullien pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita chili- ja soijakastike. Valuta valmiiden lihapullien päälle.

Dippaa lihapullia ja kasviksia porkkanatahnaan.

Vinkki: Seesaminsiemenöljy antaa porkkanadipille hummusmaisen maun, mutta seesaminsiemenöljyn voi jättää tahnasta myös pois.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5