Daim-leivokset

25.2.2008
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Daim-leivokset

Ainekset

20 palaa
1 175 g margariinia
2 200 g taloussuklaata
3 2,5 dl sokeria
4 2 tl vaniljasokeria
5 0,25 tl suolaa
6 3 munaa
7 1 levy (200 g) Daimin makuista maitosuklaata
8 3 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
1 1 levy (200 g) Daimin makuista maitosuklaata
2 1 dl kuohukermaa
3 25 g margariinia

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 675 g
Proteiinia 5 g 91 g
Rasvaa 19 g 387 g
Kuitua 1 g 26 g
Energiaa kJ 1 368 27367
Energiaa kcal 327 6541

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata margariini ja taloussuklaa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokerit ja suola. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää sekoitellen suklaa-rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot seokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista uunin keskitasolla noin 25min. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä mielellään seuraavaan päivään. Valmista kuorrutus paloittelemalla suklaa kattilaan, lisää joukkoon kerma ja margariini. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna levyn jäähtyä viileässä. Ota piparkakkumuotilla paloja levystä tai leikkaa levy neliöiksi. Leikkaa ylijäävistä osista esimerkiksi pieniä neliöitä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: leivos suklaa suklaakakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5