Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Currybroilerivartaat ja kurkku-melonisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kookosmaito, currytahna ja hunaja maustavat broilerinfileestä lempeän tulista. Tarjoa currybroilerivartaat kesäisen kurkku-melonisalaatin kanssa.

Ainekset

500 g
Broilerin fileepihvejä
1 kpl
(200 ml) kookosmaitoa
2 rkl
Punaista currytahnaa
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Suolaa

Kurkku-melonisalaatti

1/2 kpl
Kurkku
1/2 kpl
Hunajamelonia
1 kpl
Limetin mehu
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua roseepippuria
1 kpl
Ruukku rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa broilerinliha muutaman sentin paksuisiksi suikaleiksi. Sekoita kookosmaitoon hunaja, soija ja suola. Sekoita joukkoon broilerisuikaleet ja peitä kelmulla. Anna maustua muutaman tunnin tai yön yli.

Pujota suikaleet liotettuihin puisiin tai öljyttyihin metallisiin grillitikkuihin. Nosta vartaat grillille ja kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Kääntele vartaita kypsennyksen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

Halkaise kurkku, poista pehmeä sisäosa ja leikkaa suikaleiksi. Poista melonista siemenet ja kuoret ja paloittele meloni. Sekoita salaattiainekset keskenään. Tarjoa broilerivartaiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

257

1077

11,3 g

6,0 g

9,3 g

9,0 g

0,5 g

29,3 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Punaista currytahnaa,

1 tl Suolaa,

Suolaa,

Rouhittua roseepippuria,

Ruukku rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli