Currybroilerivartaat ja kurkku-melonisalaatti

21.6.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Currybroilerivartaat ja kurkku-melonisalaatti

Kookosmaito, currytahna ja hunaja maustavat broilerinfileestä lempeän tulista. Tarjoa currybroilerivartaat kesäisen kurkku-melonisalaatin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 500 g broilerin fileepihvejä
2 1 prk (200 ml) kookosmaitoa
3 2 rkl punaista currytahnaa
4 1 rkl hunajaa
5 1 rkl soijakastiketta
6 1 tl suolaa
Kurkku-melonisalaatti
1 0,5 kurkku
2 0,5 hunajamelonia
3 1 limetin mehu
4 1 rkl oliiviöljyä
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua roseepippuria
7 1 ruukku rucolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 62 g
Proteiinia 31 g 125 g
Rasvaa 16 g 64 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 398 5592
Energiaa kcal 334 1336

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: punaista currytahnaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa broilerinliha muutaman sentin paksuisiksi suikaleiksi. Sekoita kookosmaitoon hunaja, soija ja suola. Sekoita joukkoon broilerisuikaleet ja peitä kelmulla. Anna maustua muutaman tunnin tai yön yli.

Pujota suikaleet liotettuihin puisiin tai öljyttyihin metallisiin grillitikkuihin. Nosta vartaat grillille ja kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Kääntele vartaita kypsennyksen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

Halkaise kurkku, poista pehmeä sisäosa ja leikkaa suikaleiksi. Poista melonista siemenet ja kuoret ja paloittele meloni. Sekoita salaattiainekset keskenään. Tarjoa broilerivartaiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5