Curry-kukkakaalikeitto

28.2.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Curry-kukkakaalikeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 kukkakaali (n. 600 g)
2 2 rkl öljyä
3 0,25 tl suolaa
4 1 rkl öljyä
5 3 sipulia
6 1 tl currya
7 1 l vettä
8 1 kasvis- tai kanaliemikuutio
9 0,5 dl persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 23 g
Proteiinia 4 g 14 g
Rasvaa 11 g 45 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 579 2316
Energiaa kcal 138 553

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja paloittele kukkakaali. Kääntele kukkakaalit öljyssä, johon on sekoitettu suola. Paahda kaalin kukintoja uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja paista sipuleita miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää curry ja sekoita. Lisää kattilaan paahdetut kukkakaalit, vesi ja liemikuutio. Keitä hiljaisella lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto. Jätä halutessasi muutama kukinto koristeeksi. Mausta vielä hienonnetulla persiljalla ja tarjoile.Joissain liemikuutioissa on viljaa. Varmista tarvittaessa gluteiinittomuus pakkauksesta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto kukkakaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5