Couscoussalaatti

9.7.2014
11 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Couscoussalaatti

Couscoussalaatti sopii mainiosti noutopöydän tai piknikin tarjoiltavaksi.

Ainekset

10 annosta
1 3 dl vettä
2 0,5 kasvisliemikuutio
3 3 dl couscousjyviä
4 0,5 - 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
5 200 g miniluumutomaatteja
6 200 g fetajuustoa tai salaattijuustoa
7 pala kurkkua
8 0,5 - 1 pieni paprika
9 2 - 3 limen puristettu mehu
10 1 dl vihreitä oliiveja
11 loraus oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien tai salaattijuustopurkin öljyä
12 mustapippuria
13 1 - 2 ruukkua basilikaa, korianteria tai minttua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 210 g
Proteiinia 7 g 66 g
Rasvaa 8 g 78 g
Kuitua 2 g 22 g
Energiaa kJ 768 7675
Energiaa kcal 183 1834

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Piknik
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutio. Ota kattila liedeltä ja lisää couscous. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan ja sekoita jyvät lusikalla tai puuhaarukalla irtonaisiksi.
 
Lisää joukkoon suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit, puolitetut miniluumutomaatit, feta- tai salaattijuustokuutiot, kurkku- ja paprikakuutiot ja limen puristettu mehu.
 
Kaada joukkoon kastikkeeksi hieman oliiviöljyä ja rouhi mausteeksi mustapippuria. Ripottele salaatin päälle vihreitä oliiveja. Silppua sekaan tuoreita yrttejä.
Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5