Couscous-kasvissalaatti

21.4.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Couscous-kasvissalaatti

Ainekset

10 annosta
1 5 dl couscousia
2 1 rkl öljyä
3 1 iso parsakaali
4 1 kurkku
5 250 g kirsikkatomaatteja
6 100 g vihreitä oliiveja
7 1 dl persiljasilppua
8 1 - 2 punasipulia
9 1 iso jäävuorisalaatti
Kastike
1 4 rkl öljyä
2 2 sitruunan mehu
3 2 tl minttua
4 2 tl juustokuminaa
5 1 tl suolaa
6 1 valkosipulinkynsi
7 1 rkl juoksevaa hunajaa
8 0,5 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 336 g
Proteiinia 8 g 82 g
Rasvaa 9 g 92 g
Kuitua 5 g 50 g
Energiaa kJ 1 070 10701
Energiaa kcal 256 2558

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan, lisää sekaan öljy haarukalla ryynejä pöyhien. Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja höyrytä juuri ja juuri kypsäksi vähässä suolalla maustetussa vedessä. Kaada siivilään ja jäähdytä kylmällä vedellä.

Halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla. Kuutioi kurkku, puolita tomaatit ja viipaloi oliivit. Silppua persilja ja punasipuli. Pane ainekset kulhoon Revi salaatti laakean tarjoiluvadin pohjalle, lisää päälle couscous-kasvisseos. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada ja sekoita kulhoon.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5