Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Couscous-kasvissalaatti

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

5 dl
Couscousia
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Iso parsakaali
1 kpl
Kurkku
250 g
Kirsikkatomaatteja
100 g
Vihreitä oliiveja
1 dl
Persiljasilppua
1 - 2 kpl
Punasipulia
1 kpl
Iso jäävuorisalaatti

Kastike

4 rkl
Öljyä
2 kpl
Sitruunan mehu
2 tl
Minttua
2 tl
Juustokuminaa
1 tl
Suolaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan, lisää sekaan öljy haarukalla ryynejä pöyhien. Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja höyrytä juuri ja juuri kypsäksi vähässä suolalla maustetussa vedessä. Kaada siivilään ja jäähdytä kylmällä vedellä.

Halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla. Kuutioi kurkku, puolita tomaatit ja viipaloi oliivit. Silppua persilja ja punasipuli. Pane ainekset kulhoon Revi salaatti laakean tarjoiluvadin pohjalle, lisää päälle couscous-kasvisseos. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada ja sekoita kulhoon.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

243

1017

9,0 g

0,8 g

32,0 g

4,1 g

3,6 g

6,1 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Persiljasilppua,

2 tl Minttua,

2 tl Juustokuminaa,

1 tl Suolaa,

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli