Chiliravut ja retiisi-kukkakaalikuskus

23.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Chiliravut ja retiisi-kukkakaalikuskus

Tuliset jättikatkaravut ovat täydellinen pari raikkailla kasviksilla, appelsiinilla ja sumakilla väritetylle kuskusille.

Ainekset

2 annosta
1 1 rasia Radish & Cauliflower -kasvissekoitusta
2 2 rkl +2 rkl oliiviöljyä
3 ripaus sormisuolaa
4 rouhittua mustapippuria
5 1 tl sumakkia tai paprikajauhetta
6 12 jättikatkaravunpyrstöä (pakaste)
7 1 valkosipulinkynsi
8 1 chili
9 2 rkl dukkah-mausteseosta
Kuskus
1 2 dl kuskusia
2 2 dl kasvislientä
3 3 rkl oliiviöljyä
4 3 rkl appelsiinimehua
5 2 tl raastettua appelsiininkuorta
6 1 dl hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 58 g 117 g
Proteiinia 8 g 17 g
Rasvaa 49 g 98 g
Kuitua 3 g 6 g
Energiaa kJ 2 954 5909
Energiaa kcal 706 1412

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: Radish & Cauliflower -kasvissekoitusta, jättikatkaravunpyrstöä (pakaste), dukkah-mausteseosta

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Sekoita öljy, mehu, appelsiinin kuoriraaste ja persilja joukkoon.
  • Paista kasvikset pannulla 2 rkl:ssa öljyä napakan kypsiksi tai pyöräytä ne öljyssä ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sumakilla tai paprikalla. Sekoita kasvikset kuskusiin.
  • Kuori ja viipaloi valkosipuli. Viipaloi chili. Laita ne ja 2 rkl öljyä pannulle. Kuumenna öljy ja lisää ravunpyrstöt. Paista noin minuutti molemmilta puolilta tai kunnes ravut ovat kypsiä. Yhdistä kuskusin kanssa. Ripottele dukkah-mausteseosta päälle.

Vinkki: Tarjoa halutessasi tsatsikin kanssa.

Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.

            

Teksti:
Kuvat: Reetta Pasanen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5