Chili-maustetut silakkarullat

25.9.2007
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Chili-maustetut silakkarullat

Ainekset

3 annosta
1 300 g silakkafileitä
2 suolaa
3 valkopippuria
Liemi:
1 1,5 dl vettä tai ruokakermaa
2 3 rkl tomaattisosetta
3 2 rkl makeaa chilikastiketta
4 0,5 tl yrttisuolaa
5 mustapippuria myllystä
6 0,5 nippua tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 5 g
Proteiinia 17 g 50 g
Rasvaa 9 g 27 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 643 1929
Energiaa kcal 154 461

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Jos käytät pakastekalaa, sulata fileet kohmeisiksi. Levitä silakkafileet työlaudalle nahka lautaa vasten. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Käännä fileet ja rullaa päästä pyrstöön päin niin, että lihapuoli tulee päällepäin. Lado voideltuun, matalaan uunivuokaan liitoskohta pohjaa vasten. Sekoita kulhossa liemen aineet ja kaada seos silakkarullien päälle vuokaan. Jauha pinnalle mustapippuria ja silppua tilliä. Kypsennä ruoka uunissa 175-asteessa 30-40 minuuttia. Jos tarjoat rapusilakat kylminä, anna niiden jäähtyä mausteliemessään vuorokauden ajan.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: silakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5