Chili con kurpitsa

26.9.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Chili con kurpitsa

Koska kurpitsaa käytetään Meksikossa paljon, chili con carnekin veganisoituu luontevasti kurpitsalla.

Ainekset

5 annosta
1 500 - 600 g myskikurpitsaa
2 1 sipuli
3 1 chili
4 1 rkl valkosipulitahnaa
5 2 rkl öljyä
6 1 tl savupaprikatahnaa
7 1 tl kuivattua oreganoa
8 1 tl juustokuminaa
9 1 prk (500 ml) tomaattimurskaa
10 5 dl kasvislientä (gluteenitonta)
11 1 prk (420/240 g) kidneypapuja
12 1 - 2 tl suolaa
13 1 limen mehu

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 75 g
Proteiinia 6 g 29 g
Rasvaa 7 g 33 g
Kuitua 7 g 35 g
Energiaa kJ 602 3010
Energiaa kcal 144 719

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsa. Pataruokaan voit käyttää sen kuorineen. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili.

Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulia ja chiliä 2 minuuttia. Lisää valkosipulitahna, kurpitsat ja mausteet. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Keitä 5-10 minuuttia.

Valuta pavut ja lisää ne chiliin. Kypsennä vielä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jos seos on vetistä, jatka keittämistä kunnes pata sakenee. Mausta suolalla ja limen mehulla.

Tarjoa riisin tai maissilastujen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5