Chili con carne -tortillat

16.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Chili con carne -tortillat

Tarjoa chili con carne -kastiketta tortillojen täytteenä yhdessä salaatin ja juustoraasteen kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 (1 rkl öljyä)
2 500 g jauhelihaa
3 1 - 2 sipulia
4 1 - 2 valkosipulinkynttä
5 2 rkl vehnäjauhoja
6 400 g tomaattimurskaa
7 2 tl juustokuminaa eli jeeraa hienonnettuna
8 2 tl chiliä
9 1 tl korianteria hienonnettuna
10 1 - 2 tl suolaa
11 1 - 2 tl sokeria
12 0,5 tl mustapippurirouhetta
13 400 g säilöttyjä papuja
Lisäksi
1 vehnä- tai maissitortilloja
2 salaattia
3 juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 50 g 200 g
Proteiinia 47 g 187 g
Rasvaa 10 g 42 g
Kuitua 24 g 94 g
Energiaa kJ 2 041 8165
Energiaa kcal 488 1951

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista jauheliha joko omassa rasvassaan tai öljyssä koko ajan lastalla sekoittaen murumaiseksi seokseksi. Lisää kuorittu ja hienonnettu sipuli, valkosipuli ja jauhot. Sekoita ja lisää tomaattimurska. Sekoita ja hauduta sipuli pehmeäksi. Lisää mausteet ja pavut liemineen. Sekoita ja keitä 5–10 minuuttia. Tarjoa tortillojen täytteenä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: jauheliha pavut tortilla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5