Chili con carne -jauhelihakeitto

22.4.2012
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Chili con carne -jauhelihakeitto

Chili con carne -jauhelihakeitto on mausteinen keitto, jonka kanssa maistuvat ranskankerma ja maissilastut.

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 sipuli
3 0,5 punaista chiliä (mieto lajike)
4 2 prk (500 g) tomaattimurskaa
5 5 dl vettä
6 1 kasvisliemikuutio
7 1 tl sokeria
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 1 tl suolaa
10 1 tl kuivattua oreganoa
11 1 prk (n. 400 g) säilykepapuja
12 1 prk (n. 400 g) säilykemaissia
Tarjoiluun
1 1 prk ranskankemaa
2 maissilastuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 80 g 320 g
Proteiinia 45 g 179 g
Rasvaa 31 g 123 g
Kuitua 29 g 116 g
Energiaa kJ 3 283 13133
Energiaa kcal 785 3139

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää silputtu sipuli ja chili. Kuullota pehmeäksi. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio, sokeri, pippuri, suola ja oregano. Keitä 15 minuuttia. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vettä. Lisää valutetut pavut ja maissi. Keitä muutama minuutti. Tarjoa ranskankerman ja maissilastujen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jauheliha pavut
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5